Botox kezelés

Botox kezelés

Az arcon a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, és a bőr alatti kötőszövet, zsírszövet petyhüdtsége okozza a kor előrehaladtával. A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre. Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély ráncokat alakítanak ki arcunkon: homlok barázdákat, szem körüli a szarkalábakat, száj körüli ráncokat.

A Botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum A-típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga. A megfelelő mimikai izomba, megfelelő mennyiségben beadva gátolja a ráncizmok működését, így több hónapra eltűnteti a ráncokat. A kifejezetten esztétikai ránctalanításhoz kifejlesztett készítmény nagy molekulasúlyú vivőanyaga miatt a legkisebb mimikai izmokban is megmarad, felszívódás (elvándorlás) nélkül. A Botox kezelés során a plasztikai sebész nagyon vékony tűvel pontosan adagolja a megfelelő helyekre.

Az eredmények már néhány nap után láthatóak: mind az apróbb, mind a mély ráncok (karakterráncok) kisimulnak.

Különösen látványos a hatás a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti ráncok és a szem körüli szarkalábak esetében. Eltűnik a mérges tekintet, a szájzug lefelé görbülő vonala mosolygóssá válik.

Az izomműködés gátlása átmeneti, a Botox hatása átlagosan 4-6 hónapig érvényesül. A többszöri ismétléssel azonban egyes mimikai izmok részleges sorvadását érhetjük el, így a folyamatos, többszöri kezelések hatására ezek egyre gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabb. A megfelelő időben kezdett Botox kezelés jól kiegészíti, és számos esetben hosszú ideig elhalaszthatja egyes plasztikai műtétek szükségességét (homlokplasztika, szemhéjplasztika, arcplasztika, ráncfeltöltések).

Botox kezelés előtt és után

Botox kezelés előtt és után (jobbra: 7 nappal a kezelést követően)

Kifeszített arc?

Él a köztudatban egyfajta ódzkodó előítélet a Botoxszal szemben, hogy a hatására mimikátlan, kifejezéstelen, „kifeszített” arcunk lehet. Hogy nem csak a ráncok tűnnek el az injekció idegbénító hatására, de a teljes mimika is. Nos, profi, tapasztalt plasztikai sebész kezei alatt ettől nem kell félni. Az injekció hatása az egymással ellentétes működésű mimikai izmok összehúzódásának szelektív gátlásán alapul, az injekciózás során a plasztikai sebész — aki pontosan, részletesen és rutinosan ismeri a mimikai izomrostok anatómiáját — figyel arra, hogy azoknak a mimikai izmoknak a működését megtartsa, amelyek a normál mimikához szükségesek, és csak a velük ellentétesen, ellenkező irányba húzó piciny mimikai izmok összehúzódását célozza.

Kérdése van? Több információt szeretne? Időpontot egyeztetne? Adja meg telefonszámát, és munkatársaink hamarosan felkeresik Önt.

Jelentkezzen be vagy kérjen visszahívást!

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Mikor hívhatjuk?
  Kérjük, jelölje meg a napszakot vagy hozzávetőleges órát, amikor munkatársunk telefonon keresheti Önt.

  E-mail cím

  Ellenőrző mező: mennyi 5+5? Kérjük írja be a számot.

  

  Rólunk

  

  Fotona technológia

  

  Média megjelenések

  

  Kisokos

  
  

  Látogasson el hozzánk!