Rosacea és seprűvénák lézeres kezelése

Rosacea

A rosacea – bár sokan pusztán kozmetikai problémának tekintik – egy bőrbetegség, pontosabban egy hajlam, amit ugyan véglegesen gyógyítani nem lehet, viszont a megfelelő odafigyeléssel és orvosi-kozmetikai kezeléssel gyönyörűen karban lehet tartani.

Rosacea esetén típusosan az arcbőr érintett, ezen belül is meghatározott régiók (orcák, homlok, orr), ritkábban a szemek (kötőhártya, szaruhártya). A rosacea pontos oka nem ismert: tudományos vizsgálatok alapján genetikai hajlam, az arcbőr ereinek és beidegzésének, illetve a bőr immunrendszerének zavara az, amelyek összjátékaként az arcbőr egyébként nem káros, hétköznapi behatásokra is bőrpír, duzzanat és gyulladás keletkezik. Ezek a rosaea korai stádiumában még maguktól elmúlhatnak néhány óra alatt, azonban ahogy a páciens betegsége „tovább menetel”, a bőrtünetek egyre inkább állandóvá válnak.

A rosacea összes tünete: balra fent a kezdeti stádium, jobbra fent a kötőszövetesen átépült bőr, mint utolsó stádium

A rosacea tünetei: balra fent a kezdeti stádium, jobbra fent a kötőszövetesen átépült bőr, mint utolsó stádium

A betegség kezdetekor főleg az orcán és a homlokon láthatóak apró, kitágult erek, esetleg halvány bőrpír. A következő stádiumokban a fentiek mellett gyulladt csomók, vizenyő, és akár pattanás-szerű tünetek is kialakulhatnak, végül a bőr kötőszövetesen átépül, megvastagodik, egyenetlenné válik.

Fontos különbséget tenni a rosacea és az akne betegségek között, a két állapot kezelése ugyanis nagyban különbözik. Ezért elengedhetetlen a kezelés előtt a részletes bőrgyógyászati konzultáció. Egyébként a rosacea tipikusan blikkdiagnózis, a gyakorló bőrgyógyász ránézésre felismeri a tüneteket, habár valóban sok mindenre hasonlíthat – állítja dr. Tamási Béla bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpont szakembere.

A kozmetikai illetve gyógyszeres kezeléseken kívül ma már a legkorszerűbb kezelések is rendelkezésünkre állnak: a lézeres kezelés egyszerre gyors, látványos és tartós megoldást kínál.Egyénre szabott kezelés

Kezelések előtt teljes körű tájékoztatást nyújtunk, felmérő vizsgálatot biztosítunk, ezek alapján egyénre szabjuk a lézeres kezeléseket.

Csúcstechnika és biztos kezek

A Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban célunk szaktudásunkat a legújabb technológiák alkalmazásával kamatoztatni, ezáltal nyújtva hatékonyabb, kíméletesebb, eredményesebb orvosi segítséget. Lézeres kezeléseinket minden esetben diagnosztikai vizsgálat, állapotfelmérés előzi meg, a kezelési tervet mindig egyénre szabottan állítjuk fel.

Dr. Nagy András

sebész - érsebész, sebészeti lézerspecialista

Dr. Nagy András sebész, érsebész 1992 és 2008 között a Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikájának orvosa volt, 2008 óta a Flór Feren [...]

Lézeres kezelésünk során forradalmian új Nd:YAG lézert alkalmazunk, mely a seprűvénák és a rosacea tüneteként láthatóvá váló vérerek szűkítését teszi lehetővé.

Rosacea kezelése Fotona Nd:Yag lézerrel: előtte és utána

Seprűvénák

Míg a visszértágulatok esetében több opció kínálkozik a kezelésre (szkleroterápia vagy hagyományos illetve lézeres visszérműtét), a seprűvénák olyan vékony, egészen felületesen elhelyezkedő erek sűrű hálózata amelyeket egyértelműen lézerrel lehet a leghatékonyabban orvosolni.

Seprűvénák, hajszálértágulat kezelése arcon

Seprűvénák a orron

Seprűvénák a orron – Fotona lézeres kezelés előtt és után

Seprűvénák kezelése a belső comb alsó szakaszán

 

Seprűvénák Fotona lézeres kezelés előtt és után

Jelentkezzen be vagy kérjen visszahívást!

páciens a geniumban

Kérdése van? Több információt szeretne? Időpontot egyeztetne? Adja meg telefonszámát, és munkatársaink hamarosan felkeresik Önt.

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Mikor hívhatjuk?
  Kérjük, jelölje meg a napszakot vagy hozzávetőleges órát, amikor munkatársunk telefonon keresheti Önt.

  E-mail cím

  Ellenőrző mező: mennyi 5+5? Kérjük írja be a számot.

  

  Rólunk

  

  Fotona technológia

  

  Média megjelenések

  

  Kisokos

  
  

  Látogasson el hozzánk!

  1146 Budapest, Thököly út 137
  Tel: 06 1 700 4422
  E-mail: esztetika@genium-med.hu