Bőrgyógyászat, nemigyógyászat

Bőrünk, mint legnagyobb szervünk, a test első számú védelmi vonala. Egészsége, védelme, gyakori ellenőrzése, esetleges megbetegedéseinek kezelése tehát nem pusztán esztétikai szempontból elengedhetetlen.

Bőrgyógyászati vizsgálat

Bőrgyógyász szakorvosaink egyaránt elkötelezetten a szűrővizsgálatokban és az egészségmegőrzésben, illetve az esetleges problémák felderítésében és gyógyításában — ilyen lehet az ekcémával, allergiás bőrbetegégek, pattanásos vagy heges tünetek, bőrgomba, körömgomba, vírusos növedékek, anyajegyek, illetve a különböző nemibetegségek, szexuális úton terjedő fertőzések (STI-k).

A vizsgálat a páciens anamnézisének felvételével kezdődik: szakorvosaink kikérdezik az előzményekről, a bőrre vonatkozó tünetekről és jelenlegi állapotáról. Mivel a bőr eltérései gyakran összefüggenek belszervi betegségekkel, fontos, hogy amennyiben a vannak korábbi laborleletei, diagnózisai, szakvéleményei, azokat mindig hozza magával a vizsgálatra. Ezt követi a problémás bőrfelület vizsgálata, dermatoszkópos (orvosi nagyító belső világítással). A diagnózis felállítása után kerül sor a terápiaás javaslatokra, gyógykezelés felállítására, melynek részét képezik gyógykészítmények, gyógyszerek, kenőcsök, krémek. Amennyiben szükséges, laborvizsgálatokra, mintavételre, további szakorvosi vizsgálatokra ugyancsak lehetősége nyílik rendelőközpontunkban.

Anyajegy, szemölcs, növedék

Leginkább akkor indokolt az anyajegy eltávolítás, ha gyanúsnak tűnik, ha esztétikailag vagy az elhelyezkedése miatt zavaró, például öltözködésnél, borotválkozásnál visszatérő irritációnak van kitéve. A lézeres beavatkozás előtt bőrgyógyász szakorvos vizsgálja meg az anyajegyet, a szakszerű, fájdalommentes és gyors eltávolítást követően az ép széllel kimetszett anyajegyeket szövettani vizsgálatra küldjük.Anyajegy eltávolítása

Hogyan szabadulhatunk meg egy anyajegytől? Miért fontos a bőrgyógyászati vizsgálat, mielőtt egy sebész elvégzi az anyajegy eltávolítását?Lézer a bőrgyógyászati kezelésekben

A lézeres hámlasztással hegeket lehet kezelni, illetve a bőr textúráját lehet javítani.

Gyakori bőrelváltozások, bőrtünetek

Anyajegy: megjelenésük, méretük és színük eltérő lehet. Az anyajegyek egy részéből melanoma (rosszindulatú daganat) alakulhat ki, ezért fontos a rendszeres ellenőrzésük. Ha anyajegyén bármilyen változást tapasztal, érdemes minél előbb orvoshoz fordulnia.

Fibroma: kisméretű, bőrszínű, általában puha tapintású növedék, ami elsősorban a nyakon, hónaljban jelentkezik.

Szemölcs: a szemölcsök gyakori típusa a közönséges szemölcs. Ez a bőrelváltozás az ujjakon, talpon, végtagokon alakulhat ki. Másik típusa a futószemölcs, ami leggyakrabban az arcon vagy a végtagokon jelenik meg és rendkívül gyorsan képes terjedni. Az uszodaszemölcs vírus által terjedő elváltozás, ami viszketéssel járhat. Idősebb korban is megjelenhetnek szemölcsök a bőrön. Ezek színe általában barnás, hasonlítanak az anyajegyhez és a törzsön, a nyakon vagy a kezeken jelennek meg.

Condyloma acuminatum: általában a nemi szerven előforduló, bőrszínű vagy barnás színű, rizsszem méretű bőrnövedék.

Bőrelváltozások, kinövések kezelése

A bőrgyógyászati elváltozások kezelése azok típusától és méretétől függően eltérő lehet.

Lézeres megoldás: a lézer koncentrált hőhatásán alapuló szövetleválasztási eljárás és vérzéscsillapítás.

Volkmann kanalas eltávolítás: bizonyos bőrelváltozások eltávolíthatóak egy speciális éles eszközzel is, Volkmann kanállal.

Kryo kezelés, fagyasztás: a kryo terápia egy fagyasztásos eljárás, amely során az eltávolítani kívánt bőrszövetet annak fagyásáig hűtjük folyékony nitrogénnal, amitől elpusztul, így a helyén ép, új bőr képződhet.

Szövettani mintavétel: a pontos diagnózis felállításához a szövettani diagnózis meghatározása is szükséges lehet.

Ahol a megbízható orvosi szakértelem csúcstechnológiával párosul

Célunk szaktudásunkat a legújabb technológiák alkalmazásával kamatoztatni, ezáltal nyújtva hatékonyabb, kíméletesebb, eredményesebb orvosi segítséget. Csúcsminőségű orvosi lézerünk, mely nem véletlenül vívta ki több ízben is a világ legjobb orvosi lézere címet, és melynek hatékonyságát számos klinikai tanulmány igazolta, a legkorszerűbb orvosi tudással és szakértelemmel társulva. Beavatkozásaink egyszerre eredményesek és biztonságosak — ezt a nemzetközi Laser and Health Academy által speciálisan képzett kezelőorvosok garantálják.Hegkezelés lézerrel

Magyarország legújabb és leggyorsabb lézerszkennerévelLézeres arcfiatalítás

A non-invazív lézeres arcplasztikaAkne és aknés hegek lézeres kezeléseKörömgomba kezelés lézerrel

az első fenntartó kezelés most ajándék

A Geniumban minden lézeres orvosi kezelés előtt előzetes vizsgálatot és részletes állapotfelmérést végzünk. Fontos, hogy a kezelés várható eredményeiről is meggyőződjünk.

Némely esztétikai lézerkezelést nem az első konzultáció során végezzük el, az első alkalom ezekben az esetekben azt szolgálja, hogy kiválasszuk a problémájának megfelelő kezelési módot, és teszteljük azt a bőrén egy kevéssé látható helyen (általában a fül mögött). A próbakezelést rendszerint 1-2 hét elteltével értékelünk, így mérhetjük fel, hogy bőre hogyan reagál a lézersugárzásra, hiszen nagy egyéni különbségek fordulhatnak elő, ezáltal biztosítva Önnek az optimális és biztonságos kezelési eredményt.

Vannak esetek, amikor egyéni problémájára nem a lézeres kezelés a legmegfelelőbb, ilyen esetekben nem végezzük el azt, illetve más terápiát javasolunk. Amennyiben a lézeres kezelés indokolt és javasolt, garantáljuk annak eredményességét. Nincs sem kockázat, sem zsákbamacska. Számíthat a korrektségünkre, hiszen sikerünket csakis az kezelés eredményessége jelenti.

 

GYERMEKBŐRGYÓGYÁSZAT

 

Bizonyos bőrbetegségek kifejezetten a gyermekkorra jellemzők, csecsemő- és gyermekkorban a bőr sérülékenyebb, víztartalma nagyobb, gyakrabban jelentkeznek rajta bőrelváltozások és különféle fertőzések.

A gyermekek számára kiemelt fertőzésveszélyt jelentenek a közösségi terek, a bölcsőde, az óvoda, az iskola. Itt terjed például az ótvar, mely helyi kezeléssel, fertőtlenítős lemosással és antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, de emelkedő tendenciát mutat a gyermekkori ekcéma előfordulása is, egyre több az érzékeny bőrű gyermek.

Az ekcéma kialakulásának oka lehet örökletes, de közrejátszhatnak benne egyes allergének is. A betegség kezelése helyileg történik, és törekedni kell a baktériumos felülfertőződés megelőzésére is.

Uszodákban, tornaöltözőkben fertőzheti meg a gyermeket a vírusos szemölcs, ennek egyik formája az uszodaszemölcs.

Gyermekkorban az allergiás betegségek is gyakrabban jelentkeznek. Csecsemőkorban nem ritka a seborrhoeás dermatitisz, melynek tünete a fejbőrön, az arcon és a fülön megjelenő hámló bőrréteg. Hirtelen jelentkező allergiás bőrtünet például a csalánkiütés.

A jellegzetes vörös foltok okozója a bőr ereinek kitágulása és áteresztővé válása. A kiütést legtöbbször valamilyen szervezetbe jutott, irritációt kifejtő anyag vagy kórokozó okozza, ilyen lehet pl. a bélférgesség, vagy egyes gyógyszerek, de endogén, belgyógyászati okai is lehetnek, vagy fizikai tényezőkre is kialakulhat csalánkiütés.RólunkFotona technológiaMédia megjelenésekKisokos
Látogasson el hozzánk!