Hegek lézeres kezelése

Ajakhasadék Er:Yag lézer kezelés előtt és 1 hónappal később a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban

Ajakhasadék Er:Yag lézer kezelés előtt és 1 hónappal később a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban

 

Háton lévő heg Er:Yag és Nd:Yag lézeres kezelés előtt és 1 hónappal később a Genium Orvosi és Esztétikai Lézerközpontban

 

A hegek általában kicsi, kerek behúzódások, melyek mélyebben helyezkednek el, mint a környező bőr felszíne. Rendszerint akkor keletkeznek, amikor a gyógyulási folyamat megakad és az új kötőszöveti rostok képződése elégtelen; például akne vagy bárányhimlő után.

A heg kiemelkedik a bőrből, amennyiben a bazális réteg megsérül, a papilláris rétegben a helyén kötőszöveti rostok elemei láthatóak. A fölötte keletkező új hám vékonyabb, a bazális rétegben a pigment is sérül. Területén bőrmirigyek, szőrtüszők, szőrszálak nincsenek.

Minden szövetsérülés hegképződéssel gyógyul, de a hegek megjelenési formája és viselkedése különböző. Ideális a vékony, halvány, puha, kevéssé látható, ún. biológiai heg. Ettől eltérő, zavaró, vaskos, behúzó, deformitást okozó hegek alakulhatnak ki, ha a sebgyógyulás feltételei nem ideálisak.

Az esztétikailag vagy funkcionálisan zavaró hegek átalakítása egyaránt történhet műtéti eljárással vagy non-invazív lézerkezeléssel.

Lézeres hegkezelés során frakcionált bőrrekonstrukciót végzünk. A kezelés célja, hogy a környező egészséges szöveti régiókat is kezeljük, nemcsak a sérült bőrszakaszt. Az egészséges bőrszakasz segít a sérült területnek „újra éledni” a fokozott kollagén és elasztin termelődés miatt, amit az orvosi lézer a legmélyebb szöveti szakaszon indít el.

A hegek lézeres eltávolítása precíz és kíméletes bőrmegújító eljárás, amelynek során az Er:YAG lézersugár a bőr legfelső mikro-rétegeiben abszorbeálódik, ennek következményeképpen pedig a heges bőrfelület elpárolog, illetve fokozódik a kollagéntermelődés. A legjobb klinikai eredményeket két komplementer, közeli infravörös hullámhossz-tartományú lézersugár (Er:YAG és Nd:YAG – TwinLight kezelés) együttes alkalmazásával érhetjük el.

“A legkorszerűbb és egyben legeredményesebb módszer hegek kezelésére.”

Szakembereink

Csúcsminőségű orvosi lézerünk, mely több ízben vívta ki a világ legjobb orvosi lézere címet, és melynek hatékonyságát számos klinikai tanulmány igazolta, a legkorszerűbb orvosi tudással és szakértelemmel társul. Beavatkozásaink egyszerre eredményesek és biztonságosak.

Lézeres kezeléseinket a nemzetközi Laser and Health Academy által speciálisan képzett bőrgyógyász szakorvos és asszisztens végzi, a bonyolultabb esetekben plasztikai sebészünk nyújt hagyományos műtéti megoldást (helyi érzéstelenítésben az esetek többségében a heg kimetszése és atraumatikus varrata, máskor a hegvonal lefutását megváltoztató beavatkozás adja a legjobb eredményt).

Szabó-Nagy Brigitta

Kozmetikus, orvosasszisztens

Dr. Novoth Béla

plasztikai sebész, kézsebész, traumatológus, sebészeti lézerspecialista

HEGEK TÍPUSAI

 

Hipertrófiás hegek

A hipertrófiás hegek gyakrabban fordulnak elő fiataloknál, égési sérüléseket szenvedetteknél és sötétebb bőrszínűeknél. Általában vörösek, vastagok, kiemelkednek a bőr felszínéből, viszketnek vagy fájdalmasak lehetnek, de az eredeti seb területén nem terjednek túl. A hipertrófiás hegek kialakulása általában a sérülés után néhány héten belül kezdődik és beavatkozás nélkül javul, habár ez a folyamat egy évet, vagy még hosszabb időt is igénybe vehet.

Keloid hegek

Keloidok bármilyen életkorban előfordulhatnak, de gyakrabban keletkeznek fiatal és sötétbőrű betegekben. Vastag, kerek, szabálytalan hegszövet-csomók, amelyek az eredeti seb határait nem tartják tiszteletben. Színük gyakran vörös vagy sötétebb, mint a környező bőr színe. A keloidok általában a sérülés után több hónappal fejlődnek ki. Terhesség idején rosszabbodhatnak.

Atrófiás hegek

Az atrófiás hegek általában kicsi, kerek behúzódások, melyek a környező bőr felszínéhez képest mélyebben helyezkednek el. Rendszerint akkor keletkeznek, amikor a gyógyulási folyamat megakad és az új kötőszöveti rostok képződése elégtelen; például akne vagy bárányhimlő után.

Atrófiás hegek lézeres kezelés előtt és utána 1 hónappal

Atrófiás hegek lézeres kezelés előtt és utána 1 hónappal

Lézeres hegkezelés területei:

császármetszés utáni hegkorrekció, különböző sebészeti beavatkozásból keletkező hegek, akne hegek arcon, bőrkinövések eltávolítása után, keletkezett hegek, rekonstrukciós hegkezelések (pl: ajakhasadék)

 

Heg lézeres kezelése arcon

Arcon lévő műtéti heg kezelése Fotona SP lézerrel (Dr. J. Kozarev). Er:YAG kezelés előtt és után

genium esztétika műtő fotó

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST

Kérdése van? Több információt szeretne? Időpontot egyeztetne? Adja meg telefonszámát, és munkatársaink hamarosan felkeresik Önt.

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Mikor hívhatjuk?
  Kérjük, jelölje meg a napszakot vagy hozzávetőleges órát, amikor munkatársunk telefonon keresheti Önt.

  E-mail cím

  Ellenőrző mező: mennyi 5+5? Kérjük írja be a számot.

  

  Rólunk

  

  Fotona technológia

  

  Média megjelenések

  

  Kisokos

  
  

  Látogasson el hozzánk!

  1146 Budapest, Thököly út 137
  Tel: 06 1 700 4422
  E-mail: esztetika@genium-med.hu